Ingredienser - 1 port
- 125 g magert nötkött
- 1 gul lök
- 1 bit rotselleri
- 1 tsk tomatpuré
- 1 tsk balsamvinäger
- 1/2 tsk soja
- 1 dl vatten
- 1/4 köttbuljongstärning
- 1 tsk torkade blandade örter
- 1 bit squash
- 1/2 vitlöksklyfta
Så här gör du
- Skär 125 g magert nötkött, t ex bog eller märgpipa i bitar.
- Skala och hacka 1 gul lök.
- Skala och tärna en bit rotselleri.
- Bryn köttet i olja i en stekpanna. Lägg i löken på slutet.
- Lägg över i en gryta.
- Tillsätt rotselleri, 1 tsk tomatpuré, 1 tsk balsamvinäger, 1/2 tsk soja, 1 dl vatten, 1/4 smulad köttbuljongtärning och 1 tsk torkade blandade örter.
- Låt koka ca 1 tim.
- Rör i en bit tärnad squash och 1/2 finhackad vitlöksklyfta.
- Låt koka 10 min till.
- Servera med kokt potatis.
Källa: MåBra
Glöm inte att tävla om resan här!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar