onsdag 3 juni 2009

Tomat- och fänkålssoppa



Ingredienser - 4 portioner
  • 2 gula lökar
  • 2 fänkål
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk raps- eller olivolja
  • 4 dl vatten
  • 2 msk fisk- eller grönsaksfond
  • 3 dl lätt- eller folköl
  • 500 g passerade tomater (t ex Ardita)
  • 1 tsk strösocker
  • 3/4 tsk salt + 2 krm svartpeppar

TILL SERVERING

  • grovt bröd
  • 2 dl lätt crème fraiche

Tillagning

  1. Skala och finhacka löken. Ansa och strimla fänkålen. Pressa vitlöken och fräs alltsammans i olja i en kastrull.
  2. Häll på vatten, fiskfond, öl och tomater. Sjud ca 10 min. Smaka av med socker, salt och peppar.
  3. Servera med lätt crème fraiche och bröd.

ENERGI PER PORTION 273 kcal 14 g fett, 8 g protein, 26 g kolhydrater

Källa & bild: LagaLätt

Inga kommentarer: