Ingredienser - 4 portioner
- 2 gula lökar
- 2 fänkål
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk raps- eller olivolja
- 4 dl vatten
- 2 msk fisk- eller grönsaksfond
- 3 dl lätt- eller folköl
- 500 g passerade tomater (t ex Ardita)
- 1 tsk strösocker
- 3/4 tsk salt + 2 krm svartpeppar
TILL SERVERING
- grovt bröd
- 2 dl lätt crème fraiche
Tillagning
- Skala och finhacka löken. Ansa och strimla fänkålen. Pressa vitlöken och fräs alltsammans i olja i en kastrull.
- Häll på vatten, fiskfond, öl och tomater. Sjud ca 10 min. Smaka av med socker, salt och peppar.
- Servera med lätt crème fraiche och bröd.
ENERGI PER PORTION 273 kcal 14 g fett, 8 g protein, 26 g kolhydrater
Källa & bild: LagaLätt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar