söndag 7 juni 2009


Ingredienser - 2 portioner
  • 400 g kikärter, kokta
  • 1 msk sesampasta, tahini
  • 3 msk grekisk yoghurt, eller matlagningsyoghurt (10%)
  • 0,5 msk lime, pressad
  • 2 st vitlöksklyftor, pressade
  • 2 st vetetortilla
  • 175 g tomater
  • 100 g pastrami, eller annat kokt eller rökt magert kött
  • 50 g rucolasallad
  • 1 knippe thaibasilika, eller vanlig basilika

Tillagning

  1. Låt kikärterna rinna av och lägg dem sedan i en matberedare. Blanda ner tahini, yoghurt, limesaft och vitlök och kör till en jämn massa.
  2. Lägg ut 2 tortillabröd och bred ut kikärtsröra, hummus, på båda. Lägg på skivad tomat, tunna skivor pastrami, rucolasallad samt färska basilikablad. Rulla ihop bröden och skär dem ev i bitar.
  3. Skär brödrullarna i bitar och servera dem ev med extra grönsallad.

Totalt ca 400 kcal,varav ca 10 g fett, 49 g kolhydrater, 28 g protein

Källa & bild: mat.se

Inga kommentarer: