Ingredienser - 4 portioner glass eller 12 pepparkakor med glass
- 2,5 dl gräddfil
- 0,75 dl socker
- 0,5 dl pressad apelsinjuice
- 1,5 cl Grand Marnier (kan uteslutas)
- 0,5 msk pressad limejuice
- 1 tsk finrivet ekologiskt apelsinskal
- eventuellt 12 goda pepparkakor
Tillagning
- Blanda samtliga ingredienser väl och frys in.
- Ta ut glassen efter någon timma när glassen är halvfrusen och rör om.
- Lägg eventuellt klickar av glass på pepparkakan precis innan det ska serveras.
Per portion, 100 gram
Energi 173 kcal
Protein 2 gram
Fett 8 gram
Kolhydrater 22 gram
1 pepparkaka + 32 g glass
Energi 82 kcal
Protein 1 gram
Fett 3,5 gram
Kolhydrater 11,5 gram
Källa & bild: Hälsa
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar