tisdag 23 juni 2009

Thailändsk nudelsallad med frukt


Ingredienser - 2 portioner
  • 1 50 gglasnudlar, breda
  • 6 st salladslökar
  • 100 g sockerärter
  • 1 st mango

Dressing:

  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 krm salt
  • 1 st chili, liten
  • 1 st lime
  • 0,5 st apelsin
  • 1 msk solrosolja

Servering:

  • sweet chilisås


Gör så här

  1. Koka upp saltat vatten, ta kastrullen från värmen och lägg i nudlarna. Låt dem mjukna i det heta vattnet 6–7 min och sila sedan upp och låt dem rinna av ordentligt.
  2. Skölj och skär salladslökarna i bitar och dela sockerärterna. Koka dem i lättsaltat vatten 1 min och spola dem snabbt i kallt vatten.
  3. Skala och skär mangon i små tärningar.
  4. Blanda löken och ärterna med mangon och nudlarna.
  5. Gör en dressing av vitlök, salt, chili, saften av lime och apelsin och olja. Häll den över nudlarna och servera salladen ljummen och gärna med lite sweet chilisås.

En portion ger ca 300 kcal

Källa & bild: alltommat.se

Inga kommentarer: