onsdag 3 juni 2009

Äpplen med müslicrunch



Ingredienser - 4 portioner
  • 2 äpplen, gärna Aroma eller Gravensteiner
  • 1 msk färskpressad citronjuice + 1 msk rivet citronskal
  • 1 1/2 dl basmüsli, t ex Änglamark
  • 25 g smör
  • 1 msk farinsocker
  • 1 tsk kanel

Tillagning

  1. Skölj, klyfta och kärna ur äpplena.
  2. Lägg äpplena i en skål, pressa över citronjuice och mikra dem på full effekt ca 5 min.
  3. Stek müslin i smöret på medelvärme ca 5 min.
  4. Rör runt och blanda i farinsocker, kanel och citronskal.
  5. Strössla müslifräset över äpplena. Servera med vaniljglass.

ENERGI PER PORTION 197 kcal 7 g fett, 2 g protein, 30 g kolhydrater


Källa & bild: LagaLätt

Inga kommentarer: