- 2 st biff eller oxfilé, skivor, utskuren à 100 g
- 1 tsk olivolja
- 1 tsk svartpeppar
- 0,5 tsk salt
Ugnsstekt potatis och rotfrukter
- 3 st potatisar, (300 g)
- 2 st palsternackor, (150 g)
- 2 st morötter, (170 g)
- 1 st rödlök
- 0,5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar, nymald
Tillagning
- Sätt ugnen på 225°. Skala och skär potatis och rotfrukter i strimlor. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Strö på salt och peppar. Stek dem i mitten av ugnen ca 25 min.
- Torka av köttet. Pensla med olivolja och rulla biffen i peppar.Strö på salt. Hetta upp en grillpanna och grilla biffen ca 3 min på varje sida.
- Servera med ugnsstekta rotfrukter, potatis och sås.
Smal bearnaise - 2 personer
- Blanda 1 dl minifraiche (5 %), med 1 tsk torkad dragon, 1/2 msk vitvinsvinäger, 1 msk riven lök, 2 krm salt i en liten kastrull.
- Låt koka upp och låt dra ca 4-5 min före servering.
- För den som vill ha såsen lite ljusgul går det bra att strö i en gnutta gurkmeja
Energi per portion 400 kcal, varav 13 g fett.
Källa & bild: alltommat.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar