torsdag 18 juni 2009

Grillad oxfilé

Ingredienser - 2 portioner
  • 2 st biff eller oxfilé, skivor, utskuren à 100 g
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk svartpeppar
  • 0,5 tsk salt

Ugnsstekt potatis och rotfrukter

  • 3 st potatisar, (300 g)
  • 2 st palsternackor, (150 g)
  • 2 st morötter, (170 g)
  • 1 st rödlök
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, nymald

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär potatis och rotfrukter i strimlor. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Strö på salt och peppar. Stek dem i mitten av ugnen ca 25 min.
  2. Torka av köttet. Pensla med olivolja och rulla biffen i peppar.Strö på salt. Hetta upp en grillpanna och grilla biffen ca 3 min på varje sida.
  3. Servera med ugnsstekta rotfrukter, potatis och sås.

Smal bearnaise - 2 personer

  1. Blanda 1 dl minifraiche (5 %), med 1 tsk torkad dragon, 1/2 msk vitvinsvinäger, 1 msk riven lök, 2 krm salt i en liten kastrull.
  2. Låt koka upp och låt dra ca 4-5 min före servering.
  3. För den som vill ha såsen lite ljusgul går det bra att strö i en gnutta gurkmeja

Energi per portion 400 kcal, varav 13 g fett.

Källa & bild: alltommat.se

Inga kommentarer: