tisdag 23 juni 2009

Danskt smörrebröd



Till detta passar en såsig sill bäst. Senapssill eller skärgårdssill – du väljer din egen favorit.

Ingredienser - 4 portioner
  • 8 st grovt bröd, skivor
  • 6 st potatis, kokta
  • 4 st ägg, kokta
  • 2 st tomat
  • 1 burk skärgårdssill, (240 g)
  • 0,5 st rödlök
  • svartpeppar, grovmald
  • dill

Gör så här
  1. Lägg ut brödskivorna på fat.
  2. Skiva potatis, ägg och tomat. Fördela skivorna på brödet.
  3. Fördela sillen ovanpå, hacka rödlöken och strössla den överst. Peppra och toppa med dill.


Ca 388 kcal per portion:
10 g fett, 56 g protein, 16 g kolhydrater

Källa & bild: alltommat.se

Inga kommentarer: