Ingredienser - 12 bitar
- 100 g Svenskt Smör från Arla
- 300 g mörk choklad ca 70% kakaohalt
- 4 st ägg
- 1⁄2 dl fruktsocker
- 1 krm salt
- 1⁄2 dl pinjenötter
Till servering:
2 dl Arla® vispgrädde2 msk hackad citronmeliss
rivet skal av 1⁄2 st lime
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°.
- Smält smöret i en kastrull. Dela chokladen i bitar och rör ner i smöret. Låt den smälta på svag värme under omrörning.
- Dela gulor och vitor. Vispa ihop äggulor, socker och salt. Rör ner dem i chokladsmeten.
- Vispa vitorna till skum och vänd ner dem.
- Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter. Rosta pinjenötterna i torr varm stekpanna och strö över kakan.
- Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Kakan ska vara lite lös i mitten. Låt den kallna.
- Servera med vispad grädde, smaksatt med citronmeliss och rivet limeskal.
Näringsvärden, per bit
- 320 kcal
- 5 gram protein
- 20 gram kolhydrater
- 25 gram fett
- Källa & bild: Arla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar