Ingredienser - 2 port
- 2 bitar laxfilé à 140 g
- salt, peppar
- 2 msk gräslök
- 1½ dl fiskbuljong, gärna från fond
- 1 tsk arrowrot
- 1 msk pressad citron
- 2 msk vitt vin
- ½ msk smör, ev. mjölkfritt margarin
- 3 msk hackad dill
Garnera med: dill och gräslök
Servera med: 200 g kokt, pressad potatis, 150 g kokt broccoli
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200°.
- Krydda fisken, lägg i ugnsfast form och strö gräslöken över.
- Baka i ugnen 10–15 min. Vispa ut arrowrot i fiskbuljongen tillsammans med citronsaft och vin. Koka upp under omrörning. Vispa ner smöret.
- Rör ner dillen strax före servering så att den behåller sin gröna färg.
Psst: Arrowrot ger en klar redning, men kan bytas mot maizena.
Energi per portion: 375 kcal
Källa & bild: MåBra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar