onsdag 20 februari 2013

Mandelpotatissoppa



Ingredienser - 2 port

  • ½ hackad gul lök
  • 1 skivad vitlöksklyfta
  • ½ msk rapsolja
  • 250 g skalad mandelpotatis i bitar
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl basilikablad
  • salt och peppar
  • ½ dl mellangrädde

Garnera med: basilikablad (och svartpeppar) 
Servera med: 
  • 1 pumpafralla/portion enligt recept (pumpafrallor med surdeg) eller 2 skivor surdegsbröd à 45 g, ev. glutenfritt 
  • 4 skivor ost à 10 g 17 %

Så här gör du

  1. Fräs lök och vitlök mjukt i olja utan att det tar färg. 
  2. Lägg ner potatisen och låt den fräsa med någon minut. 
  3. Tillsätt buljongen, koka upp och låt sjuda tills potatisen mjuknat, ca 10 minuter. 
  4. Lägg ner basilikabladen och mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar. 
  5. Vispa grädden. Häll upp soppan i skålar och fördela grädden på toppen.

Energi per portion: 380 kcal 15 % Protein 39 % Fett 46 % Kolhydrater



Inga kommentarer: