Ingredienser - 2 port
- ½ hackad gul lök
- 1 skivad vitlöksklyfta
- ½ msk rapsolja
- 250 g skalad mandelpotatis i bitar
- 5 dl grönsaksbuljong
- 1 dl basilikablad
- salt och peppar
- ½ dl mellangrädde
Garnera med: basilikablad (och svartpeppar)
Servera med:
- 1 pumpafralla/portion enligt recept (pumpafrallor med surdeg) eller 2 skivor surdegsbröd à 45 g, ev. glutenfritt
- 4 skivor ost à 10 g 17 %
Så här gör du
- Fräs lök och vitlök mjukt i olja utan att det tar färg.
- Lägg ner potatisen och låt den fräsa med någon minut.
- Tillsätt buljongen, koka upp och låt sjuda tills potatisen mjuknat, ca 10 minuter.
- Lägg ner basilikabladen och mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar.
- Vispa grädden. Häll upp soppan i skålar och fördela grädden på toppen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar