Ingredienser - 4 portioner
- 1 gul lök
- 2 morötter
- 1 röd paprika
- 1 1/2 msk olivolja
- 1 hönsbuljongtärning eller fond (1 buljongtärning motsvarar 1½ msk fond)
- 2 burkar majs (à 340 g)
- 5 dl vatten
- 2 dl mjölk
- 65 g baby babyspenat
- salt och kajennpeppar
- 2 pumpafrallor
- 50 g riven gratängost (50 g motsvarar ca 1 dl)
Tillagning
- Sätt ugnen på grill 250°C.
- Skala och hacka lök och morötter. Dela, kärna ur och hacka paprikan.
- Hetta upp oljan i en kastrull. Fräs lök och morötter i oljan ca 5 minuter, rör om då och då. Tillsätt paprikan, smula ner buljongtärningen och fräs under omrörning ca 1 minut. Tillsätt majsen med sitt spad och vatten, sjud soppan under lock ca 10 minuter.
- Ta kastrullen från plattan. Mixa soppan direkt i kastrullen med stavmixer. Späd med mjölken. Blanda i spenaten och koka under omrörning tills spenaten mjuknar, ca 1 minut. Smaka av med salt och kajennpeppar.
- Dela bröden och fördela osten på brödskivorna. Gratinera/rosta i mitten av ugnen tills osten smällt. Skär varje brödskiva i 4 bitar (för 4 port). Servera krutongerna till soppan.
ENERGI: 353 kcal
PROTEIN: 12,5 g
KOLHYDRAT: 50,3 g
FETT: 11,1 g
Källa & bild: ICA
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar