fredag 8 februari 2013

Fisk från Dijon

fisk fran dijon


Ingredienser - 1 port

  • 150 g vit fiskfilé
  • 1/2 tsk flytande margarin
  • 1/2 purjolök eller 2–3 salladslökar
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk pressad citron
  • 1 krm timjan
  • 1 schalottenlök
  • 1 tsk flytande margarin
  • 2 msk vitt vin
  • 1/2 dl lagalätt ev. låglaktosalternativ
  • 1 tsk fransk senap
Servera till:
  • 100 g kokt, pressad potatis
  • 100 g kokt broccoli

Så här gör du

  1. Lägg fisken i bitar på en bädd av strimlad purjolök i en lättsmord ugnssäker form. Salta, pressa över citronsaft och strö över timjan. 
  2. Täck med folie och sätt in i 225° varm ugn ca 20 min tills fisken är vit och ogenomskinlig. 
  3. Fräs den finhackade löken i margarinet i en kastrull. Häll över vinet och låt koka tills bara någon tesked återstår. 
  4. Tillsätt lagalätt och senap och koka upp. 
  5. Häll såsen över fisken och servera med 100 g pressad kokt potatis och 100 g kokt broccoli.


Energi per portion: 346  kcal
Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: