Ingredienser - 1 port
- 150 g vit fiskfilé
- 1/2 tsk flytande margarin
- 1/2 purjolök eller 2–3 salladslökar
- 1/2 tsk salt
- 1 tsk pressad citron
- 1 krm timjan
- 1 schalottenlök
- 1 tsk flytande margarin
- 2 msk vitt vin
- 1/2 dl lagalätt ev. låglaktosalternativ
- 1 tsk fransk senap
- 100 g kokt, pressad potatis
- 100 g kokt broccoli
Så här gör du
- Lägg fisken i bitar på en bädd av strimlad purjolök i en lättsmord ugnssäker form. Salta, pressa över citronsaft och strö över timjan.
- Täck med folie och sätt in i 225° varm ugn ca 20 min tills fisken är vit och ogenomskinlig.
- Fräs den finhackade löken i margarinet i en kastrull. Häll över vinet och låt koka tills bara någon tesked återstår.
- Tillsätt lagalätt och senap och koka upp.
- Häll såsen över fisken och servera med 100 g pressad kokt potatis och 100 g kokt broccoli.
Energi per portion: 346 kcal
Källa & bild: MåBra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar