tisdag 12 februari 2013

Majsplättar med gräddfil

Majsplättar med gräddfil


Ingredienser - 4 portioner

  • 1 1⁄2 dl majsmjöl
  • 1⁄2 tsk bakpulver
  • 2 dl Arla® gräddfil
  • 1 st ägg
  • 1 1⁄2 dl Kvibille® cheddar riven
  • 3 dl majskorn
  • 2 msk Arla® Smör-&rapsolja

Till servering:

  • 4 skivor lufttorkad skinka
  • 1 dl Arla® gräddfil
  • 2 msk färsk gräslök

Gör så här:

  1. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt gräddfil, ägg, ost, majs och smör-&rapsolja. Rör till en jämn smet. 
  2. Låt smeten svälla en stund. Stek plättar i lite smör-&rapsolja i plättlagg eller stekpanna, ca 2 min på varje sida. 
  3. Servera plättarna med skinka, gräddfil och gräslök.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
375 Kcal
14 gram protein
27 gram kolhydrater
23 gram fett

Källa & bild: Arla

Inga kommentarer: