Ingredienser - 4 port
- 1 aubergine, 500 g
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk olja
- 400 g kycklingfärs
- 1 burk krossade tomater, 400 g
- 2 dl tacosås
- salt, peppar
- 50 g riven ost
Servera med: sallad och skalade morötter
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200°.
- Skär auberginen i tunna skivor. Skala och hacka löken. Pressa vitlöken. Hetta upp oljan i en vid panna och fräs lök, vitlök och kycklingfärs tills det fått fin färg.
- Tillsätt tomater och tacosås och sjud några min till. Krydda. Varva aubergine och kycklingröra på ett ugnsfast fat. Strö riven ost över.
- Ugnsbaka mitt i ugnen i 20–30 min tills gratängen fått fin färg.
Energi per portion: 315 kcal
Källa & bild: MåBra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar