måndag 18 februari 2013

Varm halloumimacka



Ingredienser - 2 port

  • 2 bitar grovt rågbröd à 50 g, ev. glutenfritt 
  • ½ hackad rödlök 
  • 100 g tärnad squash 
  • ½ msk olivolja 
  • 1 stor hackad tomat 
  • salt, peppar 
  • strimlad basilika 
  • 1 tsk balsamvinäger 
  • 1 msk pumpakärnor 
  • 100 g skivad halloumi 
  • 1 näve rucola 
  • 2 hackade valnötshalvor

Så här gör du

  1. Fräs lök och squash i det mesta av oljan. 
  2. Blanda ner tomathack och låt puttra några minuter. Krydda och rör ner pumpakärnor.
  3. Rosta eller grilla brödet och lägg på röran. Pensla halloumi med lite olja och grilla i het panna. 
  4. Lägg halloumi och rucola på mackan och toppa med valnötter.

Energi per portion: 395 kcal 19 % Protein 49 % Fett 32 % Kolhydrater
Källa & bild: MåBra


2 kommentarer:

Sofia sa...

Hej. Vilken bra blogg. Hoppas du fortsätter!

Marja - Baka Sockerfritt sa...

Det här ser fantastiskt gott ut! Är ett stort fan av halloumi!