Ingredienser - 30 bitar
Kaka
- 4 dl vetemjöl (4 dl motsvarar 240 g)
- 2 tsk bakpulver
- 4 msk kakao
- 2 dl starkt kaffe eller vatten
- 200 g smör eller margarin
- 5 ägg
- 4 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
Glasyr
- 3 1/2 dl florsocker
- 2 msk kakao
- 60 g smör eller margarin (60 g motsvarar 4 msk)
- 2-3 msk kallt starkt kaffe
Garnering
- ca 2 dl riven kokos
Tillagning
- Sätt ugnen på 200˚C.
- Smörj eller lägg ett bakplåtspapper i en långpanna 30x40 cm (för 30 bitar).
- Kaka: Blanda mjöl, bakpulver och kakao. Koka upp vätskan i en kastrull. Skär matfettet i mindre bitar lägg det i kastrullen för att smälta.
- Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och rör om. Vänd ner matfettsblandningen och blanda om väl.
- Häll smeten i långpannan. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt kakan kallna i långpannan.
- Glasyr: Sikta florsocker och kakao i en bunke. Smält matfettet och blanda ner kaffet. Rör ner det i sockerblandningen och rör glasyren slät. Bred glasyren på kakan.
- Garnering: Strö på kokos. Skär kakan i bitar.
Näringsvärde per bit:
ENERGI: 205 kcal
PROTEIN: 2,5 g
KOLHYDRAT: 25,2 g
FETT: 10,1 g
Källa & bild: ICA
2 kommentarer:
Å vad skönt med en uppdaterad blogg med nya och kalorisnåla recept! Det blir bokmärke här! /jennie
Så enkel, men ack såå gott!
Skicka en kommentar