lördag 15 december 2012

Snabbgjort nöt- och fruktbröd



Ingredienser - 30 port

  • 180 g, ca 3 dl, grovt rågmjöl
  • 60 g, ca 1 dl, grahamsmjöl
  • 120 g, ca 2 dl, vetemjöl special
  • ½ dl linfrön
  • 1½ tsk salt
  • 1½ tsk bikarbonat
  • 2 tsk malda brödkryddor
  • ½ dl russin
  • 100 g torkade aprikoser
  • 50 g torkade blåbär eller tranbär
  • 75 g valnötter och hasselnötter
  • 4 dl yoghurt naturell, ev. låglaktos
  • 1 litet rårivet äpple
  • ½ dl råsockersirap

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175°. 
  2. Blanda alla torra ingredienser och rör sedan ner yoghurt, äpple och sirap. 
  3. Använd gärna matberedare, men kör inte för länge. 
  4. Degen ska inte knådas. Häll smeten i en smord avlång form, ca 2 l, eller i två mindre formar.
  5.  Grädda långt ner i ugnen ca 45–60 minuter – den kortare tiden för mindre bröd. 
  6. Låt svalna på galler.

Energi per portion: 95 kcal
Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: