Ingredienser - 30 port
- 180 g, ca 3 dl, grovt rågmjöl
- 60 g, ca 1 dl, grahamsmjöl
- 120 g, ca 2 dl, vetemjöl special
- ½ dl linfrön
- 1½ tsk salt
- 1½ tsk bikarbonat
- 2 tsk malda brödkryddor
- ½ dl russin
- 100 g torkade aprikoser
- 50 g torkade blåbär eller tranbär
- 75 g valnötter och hasselnötter
- 4 dl yoghurt naturell, ev. låglaktos
- 1 litet rårivet äpple
- ½ dl råsockersirap
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175°.
- Blanda alla torra ingredienser och rör sedan ner yoghurt, äpple och sirap.
- Använd gärna matberedare, men kör inte för länge.
- Degen ska inte knådas. Häll smeten i en smord avlång form, ca 2 l, eller i två mindre formar.
- Grädda långt ner i ugnen ca 45–60 minuter – den kortare tiden för mindre bröd.
- Låt svalna på galler.
Energi per portion: 95 kcal
Källa & bild: MåBra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar