lördag 8 december 2012

Rucolasoppa med ägg och chorizo



Ingredienser - 2 port

  • ½ skivad purjolök
  • 1 skivad vitlöksklyfta
  • 50 g rucolasallad
  • ½ msk olja
  • 4 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl lätt-crème fraiche 15 %, ev. låglaktos
  • 100 g skivad chorizo eller kabanoss, max 10 %
  • 2 kokta ägg

Så här gör du

  1. Fräs purjo, vitlök och rucola i olja ett par min. 
  2. Tillsätt vatten och buljongtärning och koka upp. 
  3. Blanda ner fraiche och mixa soppan slät. 
  4. Stek korven varm i torr släpplättpanna och lägg ner i soppan tillsammans med äggen.
Energi per portion: 300 kcal

Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: