Ingredienser - 4 port
- 400 g skivad blomkål
- 100 g purjolök, skivad på snedden
- 1 ask ansjovis, 100 g
- 1 tsk flytande smör/olja till formen
- salt och peppar
- 1½ dl matlagningsgrädde, 15 %, ev. låglaktos
- 2 msk riven parmesanost
Så här gör du
- Sätt ugnen på 220°.
- Varva blomkål, purjo och ansjovis i en smord form.
- Salta och peppra lite mellan varven, men tänk på att ansjovisen ger sälta.
- Häll över grädde och ansjovisspad.
- Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.
- Strö över osten och grädda 10 minuter till.
- Servera gärna ljummen.
Energi per portion: 170 kcal 18 % Protein, 59 % Fett, 23 % Kolhydrater
Källa & bild: MåBra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar