söndag 23 december 2012

Blomkålsjansson





Ingredienser - 4 port

  • 400 g skivad blomkål
  • 100 g purjolök, skivad på snedden
  • 1 ask ansjovis, 100 g
  • 1 tsk flytande smör/olja till formen
  • salt och peppar
  • 1½ dl matlagningsgrädde, 15 %, ev. låglaktos
  • 2 msk riven parmesanost

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 220°. 
  2. Varva blomkål, purjo och ansjovis i en smord form. 
  3. Salta och peppra lite mellan varven, men tänk på att ansjovisen ger sälta. 
  4. Häll över grädde och ansjovisspad. 
  5. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. 
  6. Strö över osten och grädda 10 minuter till. 
  7. Servera gärna ljummen.

Energi per portion: 170 kcal 18 % Protein, 59 % Fett, 23 % Kolhydrater

Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: