onsdag 12 december 2012

Kryddiga köttbullar med dippsås

Kryddiga köttbullar med dippsås



Ingredienser - ca 35 st

  • 400 g fläskfärs
  • ½ dl ströbröd
  • 1 dl Arla® mjölk
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 salladslökar
  • 1 dl korianderblad
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk chilipulver
  • 1 krm vitpeppar
  • Svenskt Smör från Arla
  • 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche paprika&chili

Gör så här

  1. Blanda ströbröd med mjölk och låt det svälla i 10 min. 
  2. Finhacka vitlök, salladslök och koriander. Rör ner färs, ägg, vitlök, salladslök, salt och kryddor i ströbrödet. Blanda smeten väl. 
  3. Forma små köttbullar. Stek dem runtom i smör i en stekpanna ca 5 min.
  4. Servera köttbullarna med crème fraiche.

Näringsvärden per st:
Energi 35 kcal
Protein 3 g
Kolhydrat 1 g
Fett 2 g

Källa & bild: Arla

Inga kommentarer: