Ingredienser - 9 stycken
- 150 gram dadlar
- 60 gram valnötter
- 40 gram kakaopulver
- 1 tsk kanel
- 1 tsk kardemumma
- Rivet skal från ½ KRAV-apelsin
Garnering
- 40 gram kokosflingor
- + ev blåbärssaft till färgning
Tillagning
- Kör alla ingredienser i en matberedare tills massan är finhackad.
- Fördela den på ett bakplåtspapper, tryck ihop den och forma massan till en fyrkantig kaka. Kavla på ytan med en kavel så att den är riktigt platt.
- Kör sedan kokosflingor med 1–2 matskedar blåbärssaft i matberedaren (du kan också låta bli att tillsätta saft i kokosflingorna eftersom den bara är avsedd att ge färg).
- Strö på kokosflingorna på kakan och tryck försiktigt ner dem.
- Ställ den svalt i en timma och skär sedan kakan i 9 bitar.
Näringsvärde per st:
Energi: 150 kcal
Protein: 2 g
Fett: 8 g
Kolhydrater: 17,5 g
Källa & bild: IForm
1 kommentar:
Vilken härlig brownie! Tycker det är väldigt gott att blanda nötter och färska dadlar. Spännande med blåbärssaften på!
Skicka en kommentar