söndag 30 december 2012

Clementinmousse

Clementinmousse




Ingredienser - 4 port

  • 4 clementiner
  • 250 g Arla Köket Kesella® kvarg vanilj
  • ev 1 msk apelsinlikör
  • 1 dl Arla® vispgrädde
  • 25 g mörk choklad

Gör så här

  1. Riv skalet av 2 clementiner. 
  2. Blanda skalet med kvarg och ev likör. Vispa grädden och blanda med kvargen. 
  3. Skala clementinerna med kniv och skär dem i bitar.
  4.  Lägg dem i portionsskålar eller glas. Klicka över moussen. 
  5. Låt stå i kyl 1 tim. 
  6. Toppa med flisad choklad.

Tips! 
Clementiner med honungssås är också fina som gå-bort-present.

Näringsvärden per portion exklusive tillbehör
Energi 275 kcal
Protein 6 g
Kolhydrat 24 g
Fett 17 g

Källa & bild: Arla

Inga kommentarer: