onsdag 11 januari 2012

Rostade grönsaker med mathavre



Ingredienser - 4 portioner



  • 2 dl mathavre
  • 4 paprikor, röda och gula
  • 20 körsbärstomater
  • 2 rödlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • några kvistar timjan
  • 1 msk olivolja
  • salt, svartpeppar
  • 200 g fetaost
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 msk pressad citronsaft
  • 1 msk hackad bladpersilja

Gör såhär

  1. Tillaga mathavren enligt anvisning på förpackningen.
  2. Kärna ur paprikorna, skär i bitar, halvera tomaterna, klyfta rödlöken, skala och krossa vitlöken. Blanda i en ugnsform med timjan och olja. 
  3. Salta och peppra, laga i 200 grader varm ugn i cirka 20 minuter. 
  4. Smula över fetaosten och kör cirka fem minuter med ugnen på grill.
  5. Blanda mathavren med olivolja, citronsaft och persilja. Smaka av med salt och peppar. Servera till de ugnsrostade grönsakerna.

Energi per portion: 396 kcal, Fett 18 g, Kolhydrater 38 g, Fibrer 8 g

Källa & bild: Icakuriren

Inga kommentarer: