Ingredienser - 4 portioner
- 3 potatisar (à 100 g)
- 2 gula lökar
- 1 vitlöksklyfta
- 2 paprikor
- 1 msk olja
- 2 msk tomatpuré
- 2 tsk paprikapulver
- 2 tsk kummin
- 8 dl grönsaksbuljong (vatten. buljongtärning eller fond)
- 500 g krossade tomater med chili
- 1 burk kokta vita bönor eller kidneybönor (1 burk vita bönormotsvarar 400 g kidneybönor)
- salt och peppar
Gör så här
- Skala potatis, lök och vitlök. Skär potatisen i tärningar och hacka lök och vitlök. Dela och kärna ur paprikorna och skär i tärningar.
- Fräs alla grönsaker i oljan i en kastrull. Rör ner tomatpuré och kryddor. Tillsätt buljong och krossade tomater och låt soppan koka 10-15 minuter under lock.
- Skölj bönorna och låt dem rinna av. Blanda ner dem i soppan. Smaka av med salt och peppar och koka upp.
- Servera soppan med gräddfil med rivet citronskal och bröd.
Energi per portion: 359 kcal
Källa & bild: ICA
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar