Ingredienser - 4 port
- 1 hel fläskfilé 500 g
- 1 pkt kotlettbacon 9 % fett
- 1 hackad gul lök
- 100 g champinjoner eller annan svamp
- 1 burk, 225 g, vattenkastanjer
- 1 msk tomatpuré
- 2 msk kinesisk soja
- 1 dl rött matlagningsvin
- 1 dl vatten
- 1 msk maizenaredning
Så här gör du
- Putsa och skär fläskfilén i skivor. Stek dem i en oljesprejad teflonpanna i omgångar. Ställ åt sidan.
- Dela baconet i skivor och stek dessa i sitt eget fett.
- Tillsätt löken och svampen och låt det fräsa med.
- Häll av vätskan från vattenkastanjerna och blanda ner dem i pannan.
- Rör ner tomatpuré, soja, vin och vatten och red av med maizenan.
- Lägg ner fläskfilén. Låt koka ett par minuter. Servera med kokt vildrismix eller fullkornsris och en fräsch sallad.
Energi per portion: 390 kcal
Källa & bild: MåBra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar