Ingredienser - 4 port
- 2 kycklingfiléer, ca 250 g
- 1 äpple
- 1 gul lök
- Svenskt Smör® från Arla
- 1 msk curry
- 1 krm svartpeppar
- 2 burkar passerade tomater, á 400 g
- 1 dl vatten
- 2 ½ dl Kelda® matlagningsgrädde
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 1 krm socker
- ½ tsk salt
- ½ dl hackad persilja
Gör så här
- Strimla kycklingen.
- Kärna ur och strimla äpplet.
- Skala och hacka löken.
- Fräs allt i smör och curry i en gryta.
- Rör i peppar, tomater, vatten, grädde och buljongtärningar.
- Låt soppan koka några minuter. Smaksätt med socker och salt.
- Strö över persilja
Källa & bild: Arla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar