lördag 14 januari 2012

Citronmarinerad halstrad lax på spenatbädd





Ingredienser - 2 port

  • 2 bitar skinn- och benfri lax à 125 g 
  • 150 g färsk bladspenat 
  • 100 g färska (skogs)champinjoner 
  • 1 msk hummerfond 
  • salt 
Marinad:
  • 2 tsk olivolja 
  • 2 tsk pressad citron 
  • 1/2–1 tsk citronpeppar

Så här gör du

  1. Blanda ihop marinaden och lägg i laxen 1/2–1 tim i en stekpanna. 
  2. Ta upp den och låt svampen sen mjukna på medelvärme i det som är kvar av marinaden. 
  3. Tillsätt spenaten och låt den slakna någon minut så att en del av spänsten är kvar. Smaksätt med fonden. 
  4. Halstra laxen i het grillpanna någon minut på var sida. 
  5. Smaka av med salt och lägg upp på svamp-spenatbädden. 
  6. Servera kokt potatis till.

Inga kommentarer: