tisdag 24 januari 2012

Chokladsemlor



Ingredienser - ca 20 st

  • 25 g jäst
  • 2 ½ dl Cocio Pucko® chokladmjölk
  • 75 g Svenskt Smör från Arla, rumstempererat
  • ½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 6-7 dl vetemjöl
  • 1 uppvispat ägg
Fyllning:
  • 200 g mandelmassa
  • 1 dl Arla® mjölk
  • inkråm från bullarna
Garnering:
  • 2 ½ dl Arla Köket® vispgrädde
  • 2 tsk kakao
  • 3 tsk strösocker
  • florsocker
Gör så här
  1. Smula ner jästen i en bunke. 
  2. Värm mjölken till max 37 grader. Häll den över jästen, tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen smidig. 
  3. Låt jäsa ca 30 min. 
  4. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. 
  5. Forma ca 20 runda bullar och lägg på plåtar med bakplåtspapper. 
  6. Låt jäsa under bakduk ca 20 min. 
  7. Sätt ugnen på 225 grader. 
  8. Pensla bullarna med ägget och grädda i mitten av ugnen 8-10 min. 
  9. Låt svalna på galler. 
  10. Skär av ett lock på bullarna och gröp ur lite av inkråmet. 
  11. Riv mandelmassan och blanda med inkråm och mjölk till en jämn massa. 
  12. Fyll bullarna med blandningen. 
  13. Blanda grädde, kakao och strösocker och vispa grädden till ett fast skum. 
  14. Spritsa eller lägg en klick grädde på varje bulle. 
  15. Lägg på locken och sikta över florsocker.

Energi per portion: 205 kcal Protein 4 g Kolhydrat 25 g Fett 10 g


Källa & bild: Arla

2 kommentarer:

Suzan sa...

Men fyfan vad gott!!!

AD sa...

Ja, hoppas det :)