Ingredienser - ca 20 st
- 25 g jäst
- 2 ½ dl Cocio Pucko® chokladmjölk
- 75 g Svenskt Smör från Arla, rumstempererat
- ½ dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
- 6-7 dl vetemjöl
- 1 uppvispat ägg
- 200 g mandelmassa
- 1 dl Arla® mjölk
- inkråm från bullarna
- 2 ½ dl Arla Köket® vispgrädde
- 2 tsk kakao
- 3 tsk strösocker
- florsocker
- Smula ner jästen i en bunke.
- Värm mjölken till max 37 grader. Häll den över jästen, tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen smidig.
- Låt jäsa ca 30 min.
- Ta upp degen på mjölad arbetsbänk.
- Forma ca 20 runda bullar och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
- Låt jäsa under bakduk ca 20 min.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Pensla bullarna med ägget och grädda i mitten av ugnen 8-10 min.
- Låt svalna på galler.
- Skär av ett lock på bullarna och gröp ur lite av inkråmet.
- Riv mandelmassan och blanda med inkråm och mjölk till en jämn massa.
- Fyll bullarna med blandningen.
- Blanda grädde, kakao och strösocker och vispa grädden till ett fast skum.
- Spritsa eller lägg en klick grädde på varje bulle.
- Lägg på locken och sikta över florsocker.
Energi per portion: 205 kcal Protein 4 g Kolhydrat 25 g Fett 10 g
Källa & bild: Arla
2 kommentarer:
Men fyfan vad gott!!!
Ja, hoppas det :)
Skicka en kommentar