Ingredienser - 4 pers
- 1 st gul lök
- 1 st morot
- 1 bit rotselleri (100 g)
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 msk olja
- 2 dl råris
- 4 dl grönsaksbuljong
- 1 tsk timjan
- 1 tsk oregano
- 10 cm purjolök
- 1 dl parmensanost
- 10 st champinjoner
- Skala lök och rotfrukter. Tärna dem fint.
- Fräs dem i lite olja med pressad vitlök i några min på svag värme.
- Rör ner råris och häll på buljongen och kryddorna. Sjud under lock i 40 min tills all vätska kokat bort och riskornen är mjuka.
- Skiva purjolöken.
- Vänd ner lök och ost i riset.
- Skiva svampen och stek den i olja några min på varje sida.
- Servera risotton med svamp.
Källa: Allevo
Bild: Lånad här
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar