Ingredienser - 4 portioner
- 1 sötpotatis (300 g)
- 4 potatisar (250 g)
- 4 vitlöksklyftor
- 1/2 röd chilifrukt
- 2 msk rapsolja
- 1 tsk kumminfrön
- 1 tsk garam masala
- 5 dl vatten
- 1 1/2 tsk salt
- 3 gröna paprikor
- 3 kvisttomater
- 1 kruka koriander
- 4 msk matyoghurt
- 4 msk mango chutney
- Skala sötpotatis och potatis och skär i 5 cm stora bitar. Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin.
- Värm olja, kummin och garam masala i en gryta. Tillsätt sötpotatis och potatis, stek 1 min. Tillsätt vatten, salt, vitlök och chili. Låt koka under lock 10 min.
- Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Klyfta tomaterna.
- Tillsätt paprika och låt småputtra under lock 3 min. Tillsätt tomater, låt puttra ytterligare 3 min. Garnera med korianderblad. Servera med yoghurt, mango chutney och ev med bröd.
Källa & bild: DN
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar