Ingredienser - 25 cookies
- 50 g smör
- 5 dl havregryn
- 3 ägg
- 1 dl råsocker
- 1 msk vanlijscker
- 1 nypa salt
- 1 krm mald kanel
- 1 dl krossat bovete
- 1 dl vetemjöl
- 100 g chokladknappar
- Hetta upp smöret i en teflonstekpanna och rosta havregrynen under omrörning tills de är gyllene. Ta bort stekpannan från värmen och låt havregrynen svalna. Sätt ugnen på 200 grader och klä 2 bakplåtar med bakplåtspapper.
- Vispa samman ägg, råsocker, vaniljsocker, salt och kanel med elvispen till en ljus och pösig smet. Blanda ner krossat bovete och mjöl och vänd sist ner havregrynen och chokladknapparna i smeten. Låt smeten dra 10 min.
- Klicka ut smeten på plåtarna, drygt 1 msk smet till varje kaka, med ca 5 cm mellanrum. tryck lätt på toppen av varje kaka så at de plattas till något.
- Grädda kakorna i ugnen tills kakorna är helt torra på ytan och topparna är lätt gyllenbruna, 10–15 min per plåt. Ta ut kakorna ur ugnen och låt dem svalna på ett galler.
Tips!
Kakorna håller sig knapriga om det förvaras i en väl tillsluten plåtburk. Mjuka kakor kan åter bli knapriga om de gräddas 2–3 min i 200 grader.
Källa & bild: Impoline
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar