söndag 24 oktober 2010

Nasi goreng med bulgur


Ingredienser - 2 port
  • 1 dl fullkornsbulgu
  • 150 g strimlat magert griskött, t ex skinka
  • 2 tsk rapsolja
  • 1 ½ tsk curry
  • 100 g strimlad vitkål
  • 1 grovt riven morot
  • 1 klyftad rödlök
  • ½ grön + ½ röd strimlad paprika
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk soja
Garnera med: 1 dl rensade räkor + 2 skivor ananas (färsk eller konserverad i juice)

Så här gör du
  1. Koka bulgurn.
  2. Bryn köttet i oljan tillsammans med curry.
  3. Tillsätt vitkål, morot, lök och paprika och låt det fräsa med tills det mjuknar.
  4. Smaksätt med vitlök, paprikapulver och soja och blanda ner den kokta bulgurn.
Energi per portion: 395 kcal

Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: