måndag 25 oktober 2010

Spenat-, getost- och pinjenötsbröd


Ingredienser - 12 port
  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 2 msk olivolja
  • en nypa salt
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 8–10 dl dinkelmjöl (eller vetemjöl)
  • 1 påse spenat à 70 g
  • 150 g getost
  • 50 g pinjenötter
  • vispat ägg
Så här gör du
  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Tillsätt vatten och rör om tills jästen löst sig.
  3. Tillsätt olivolja, salt och grahamsmjöl.
  4. Arbeta in dinkelmjölet och knåda degen smidig.
  5. Låt det jäsa i 40 min under bakduk.
  6. Ta upp på lätt mjölat bakbord och kavla ut degen till en centimetertjock oval platta.
  7. Fördela spenaten och smula över getosten.
  8. Strö över hälften av pinjenötterna.
  9. Rulla ihop från långsidan och vrid samman ändarna så att de möts.
  10. Lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i 30 min. Sätt ugnen på 175°.
  11. Pensla brödet med vispat ägg och strö över resten av pinjenötterna.
  12. Grädda nederst i ugnen i 40 min tills brödet fått fin färg.


Energi per portion: 300 kcal

Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: