Ingredienser - 12 port
- 50 g jäst
- 5 dl ljummet vatten
- 2 msk olivolja
- en nypa salt
- 2 dl grahamsmjöl
- 8–10 dl dinkelmjöl (eller vetemjöl)
- 1 påse spenat à 70 g
- 150 g getost
- 50 g pinjenötter
- vispat ägg
- Smula jästen i en bunke.
- Tillsätt vatten och rör om tills jästen löst sig.
- Tillsätt olivolja, salt och grahamsmjöl.
- Arbeta in dinkelmjölet och knåda degen smidig.
- Låt det jäsa i 40 min under bakduk.
- Ta upp på lätt mjölat bakbord och kavla ut degen till en centimetertjock oval platta.
- Fördela spenaten och smula över getosten.
- Strö över hälften av pinjenötterna.
- Rulla ihop från långsidan och vrid samman ändarna så att de möts.
- Lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i 30 min. Sätt ugnen på 175°.
- Pensla brödet med vispat ägg och strö över resten av pinjenötterna.
- Grädda nederst i ugnen i 40 min tills brödet fått fin färg.
Energi per portion: 300 kcal
Källa & bild: MåBra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar