Ingredienser - 6 port
- 1 purjolök eller sommarlök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk olja
- 300 g färsk spenat
- 1 knippe gräslök
- salt, peppar
- 6 ägg
- 1 dl mjölk ev. låglaktos
- 1 dl riven prästost
Servera med:
- 2 kg kräftor
- 1 ciabata i skivor, rostade, ev. glutenfritt
- 4 msk lätt-crème fraiche ev. låglaktos
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175°.
- Skiva löken och fräs den tillsammans med pressad vitlök några minuter i oljan på svag värme. Tillsätt spenat och låt den smälta.
- Hacka gräslöken och blanda ner den. Fördela i en pajform.
- Krydda och strö över ost.
- Vispa samman ägg och mjölk. Häll i äggstanningen.
- Grädda längst ner i ugnen i 30–35 minuter tills den stelnat.
- Skär i bitar.
Energi per portion: 391 kcal
Källa & bild: MåBra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar