fredag 27 augusti 2010

Spenatfrittata med kräftor, rostat bröd och crème fraiche



Ingredienser - 6 port
  • 1 purjolök eller sommarlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olja
  • 300 g färsk spenat
  • 1 knippe gräslök
  • salt, peppar
  • 6 ägg
  • 1 dl mjölk ev. låglaktos
  • 1 dl riven prästost

Servera med:

  • 2 kg kräftor
  • 1 ciabata i skivor, rostade, ev. glutenfritt
  • 4 msk lätt-crème fraiche ev. låglaktos

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Skiva löken och fräs den tillsammans med pressad vitlök några minuter i oljan på svag värme. Tillsätt spenat och låt den smälta.
  3. Hacka gräslöken och blanda ner den. Fördela i en pajform.
  4. Krydda och strö över ost.
  5. Vispa samman ägg och mjölk. Häll i äggstanningen.
  6. Grädda längst ner i ugnen i 30–35 minuter tills den stelnat.
  7. Skär i bitar.

Energi per portion: 391 kcal

Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: