Ingredienser - 4 port
- 100 g broccolibuketter
- 100 g strimlad purjolök
- 1 tsk olivolja
- ½ skinn- och benfri grillad kyckling, ca 225 g kycklingkött
- 25 g naturella soltorkade tomater i bitar
- 2 ägg
- 1 dl lättmjölk, ev. låglaktos
- 1 dl minifraiche, ev. låglaktosalternativ
- salt och peppar
Smuldeg:
- 1½ dl fiberhavregryn eller ren havre för glutenfritt
- 100 g färskost med vitlök och örter, max 12 %
- 2 msk fröblandning (t ex solrosfrön, pinjenötter och pumpakärnor)
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200°.
- Förväll broccolin i 4 min i lättsaltat vatten och låt rinna av.
- Fräs purjon i oljan och låt broccolin fräsa med någon minut.
- Blanda ner kyckling och soltorkade tomater och häll över i en ugnsfast form.
- Vispa samman ägg, mjölk och minifraiche.
- Krydda och häll över i formen.
- Smula ihop havregrynen med färskosten och fördela över.
- Strö fröblandningen på toppen och grädda tills äggstanningen stelnat, ca 30 minuter.
Energi per portion: 313 kcal
Källa & bild: MåBra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar