Ingredienser - 4 port
- 400 g nötfärs, 10 % fett
- 3/4 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 tsk franska örter
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1 dl Kelda Laga Lätt
- 2 tsk Arla smör
Sås:
- 1 1/2 dl Kelda Laga Lätt
- 2 tsk konc kalvfond
- 1 tsk soja
- 1/2 tsk franska örter
Ugnstekta grönsaker:
- 400 g potatis
- 600 g grönsaker t ex morötter, rödlök
- 2 tsk smält Arla smör
- 1/2 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 °.
- Börja med grönsakerna: Skala potatis, morötter och lök.
- Skär allt i bitar eller klyftor.
- Lägg smöret i en liten långpanna och låt det smälta i ugnen.
- Ta ut långpannan.
- Lägg i grönsakerna, krydda och vänd runt. Stek i mitten av ugnen ca 30 min.
- Blanda färs, salt, peppar, örter, vitlök och gräddmjölk.
- Forma färsen till 8 biffar.
- Stek dem i smör i en teflonpanna ca 3 min på varje sida. Ta upp dem.
- Häll gräddmjölk, fond, soja och örter i pannan. Låt det koka upp.
- Häll såsen över biffarna.
- Servera med grönsakerna. .
Energi per portion inklusive tillbehör: 355 kcal Protein 25 g Kolhydrat 29 g Fett 15 g
Källa & bild: Arla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar