onsdag 11 augusti 2010

Franska örtfärsbiffar



Ingredienser - 4 port
  • 400 g nötfärs, 10 % fett
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk franska örter
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 dl Kelda Laga Lätt
  • 2 tsk Arla smör

Sås:

  • 1 1/2 dl Kelda Laga Lätt
  • 2 tsk konc kalvfond
  • 1 tsk soja
  • 1/2 tsk franska örter

Ugnstekta grönsaker:

  • 400 g potatis
  • 600 g grönsaker t ex morötter, rödlök
  • 2 tsk smält Arla smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 °.
  2. Börja med grönsakerna: Skala potatis, morötter och lök.
  3. Skär allt i bitar eller klyftor.
  4. Lägg smöret i en liten långpanna och låt det smälta i ugnen.
  5. Ta ut långpannan.
  6. Lägg i grönsakerna, krydda och vänd runt. Stek i mitten av ugnen ca 30 min.
  7. Blanda färs, salt, peppar, örter, vitlök och gräddmjölk.
  8. Forma färsen till 8 biffar.
  9. Stek dem i smör i en teflonpanna ca 3 min på varje sida. Ta upp dem.
  10. Häll gräddmjölk, fond, soja och örter i pannan. Låt det koka upp.
  11. Häll såsen över biffarna.
  12. Servera med grönsakerna. .

Energi per portion inklusive tillbehör: 355 kcal Protein 25 g Kolhydrat 29 g Fett 15 g

Källa & bild: Arla

Inga kommentarer: