Ingredienser - 1 port
- 50 g durum- eller fullkornspasta, ev. glutenfri
- 50 g kotlettbacon
- 1 purjolök
- 1 tomat
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk olivolja
- salt och peppar
- riven mager ost, 10 %, utesluts vid mjölkallergi
Så här gör du
Köp kotlettbacon i en välsorterad livsmedelsbutik. Det är mycket köttigare och magrare än vanlig bacon och värt att fråga efter.
- Koka pastan al dente.
- Skär baconet, purjolöken och tomaten i bitar.
- Skala och hacka vitlöken.
- Stek baconet i olja i en stekpanna.
- Låt vitlök och tomater fräsa med på slutet.
- Koka purjolöken i pastavattnet när det återstår 3-4 min av koktiden.
- Häll av vattnet och rör i bacon och tomater.
- Krydda med salt och peppar.
- Strö över ost.
Energi per portion: 369 kcal
Källa & bild: MåBra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar