måndag 9 augusti 2010

Bacon- och tomatpasta



Ingredienser - 1 port
  • 50 g durum- eller fullkornspasta, ev. glutenfri
  • 50 g kotlettbacon
  • 1 purjolök
  • 1 tomat
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk olivolja
  • salt och peppar
  • riven mager ost, 10 %, utesluts vid mjölkallergi

Så här gör du

Köp kotlettbacon i en välsorterad livsmedelsbutik. Det är mycket köttigare och magrare än vanlig bacon och värt att fråga efter.

  1. Koka pastan al dente.
  2. Skär baconet, purjolöken och tomaten i bitar.
  3. Skala och hacka vitlöken.
  4. Stek baconet i olja i en stekpanna.
  5. Låt vitlök och tomater fräsa med på slutet.
  6. Koka purjolöken i pastavattnet när det återstår 3-4 min av koktiden.
  7. Häll av vattnet och rör i bacon och tomater.
  8. Krydda med salt och peppar.
  9. Strö över ost.

Energi per portion: 369 kcal

Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: