Ingredienser - 6 port
Botten:
Fyllning:
- 400 g rabarber
- ½ dl strösocker
- 1 ägg
- 2 dl minifraiche ev. låglaktosalternativ
- ½ vaniljstång
- 25 g vit choklad
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200°.
- Blanda socker, havregryn, vetemjöl och flytande margarin.
- Tryck ut i en pajform, ca 20 cm i diameter. Nagga.
- Grädda mitt i ugnen i 10 min tills bottnen fått fin färg. Låt den svalna.
- Rensa och tärna rabarbern fint. Blanda med sockret.
- Blanda ägg och crème fraiche.
- Skrapa ur vaniljstången och rör ner i blandningen. Vänd ner rabarbern. Häll i formen.
- Strö över riven choklad.
- Grädda mitt i ugnen i 20 min tills pajen stelnat och fått färg.
Energi per portion: 300 kcal
Källa & bild: MåBra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar