måndag 23 augusti 2010

Pizza


Ingredienser - 6 port

  • 25 g jäst
  • 2.5 dl fingervarmt vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 19 g olja
  • 300 g fullkornsvetemjöl
  • 250 g krossade tomater
  • 20 g tomatpuré
  • 0.5 tsk salt
  • 0.25 tsk svartpeppar
  • 1 tsk hermesetas
  • 160 g skivad tomat
  • 104 g skivade champinjoner
  • 54 g skuren rökt skinka
  • 208 g riven hushållsost, 17%

Tillagning

  1. Blanda ut jästen i vattnet, häll i olja och salt och rör om.
  2. Blanda i mjölet, spara lite till utbakningen.
  3. Knåda ihop degen så att den släpper från bunken. Jäs 1 timme.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Koka upp de krossade tomaterna. Krydda med tomatpuré, salt, peppar och hermesetas. Låt såsen koka ihop i 10 minuter. Rör om då och då.
  6. Kavla ut degen på en plåt och bre på tomatsåsen.
  7. Lägg på fyllningen och grädda mitt i ugnen i ca 10-15 min.

Energi per portion: 312 kcal

Källa & bild: Saras Blogg

Inga kommentarer: