Ingredienser - 4 portioner
- 1 påse mixsallad (125 g)
- 1 rödlök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk olivolja
- 150 g färsk bladspenat
- 6 ägg
- 1 dl riven parmesanost
- 1 tsk salt
- 2 krm nymald svartpeppar
Tillagning
- Skölj salladen och slunga den torr.
- Skala och skiva lök och vitlök.
- Stek rödlöken mjuk och glansig i olivolja.
- Tillsätt vitlök och spenat i stekpannan, fräs tills spenaten mjuknar.
- Rör ihop ägg, ost, salt och peppar. Häll blandningen i pannan.
- Stek på medelvärme tills omeletten nästan stelnat. Vänd den och stek ytterligare 1–2 min.
- Servera med salladen.
Näring/portion: 206 kcal, 15 g fett, 15 g protein, 3 g kolhydrater
Källa & bild: DN
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar