torsdag 12 augusti 2010

Grön lasagne


Ingredienser - 4 portioner

Grönsaksröra
  • 1 squash
  • 2 stora morötter
  • 100 gram mangold eller spenat
  • 400 gram krossade tomater
  • I gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • Rapsolja
  • Salt och svartpeppar

Ostsås

  • 5 dl mjölk
  • 1 dl riven ost, gärna lagrad
  • I msk maizena upplöst i 2 msk kallt vatten
  • Salt, peppar

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Skär squash i bitar och fräs tillsammans med lök i lite rapsolja.
  3. Tillsätt grovriven morot och fräs ytterligare ett par minuter.
  4. Slå på krossade tomater, mangold och kryddor.
  5. Låt alltsammans koka försiktigt tills squashen mjuknat något.

Ostsås:

  1. Koka upp mjölk och slå på maizenaredningen, koka upp ytterligare.
  2. När såsen fått lagom konsistens (ganska tjock) slå i den rivna osten och smaka av med salt och peppar.
  3. Sätt ugnen på 175 grader, och varva grönsaksröra, lasagneplattor och ostsås i en smord ugnssäker form. Avsluta med ostsås.
  4. Grädda mitt i ugnen i ca 30-40 min. Servera med vitkålsallad.

Näring: 360 kcal: 16% av RDI, 2 mg järn: 13% av RDI, 21 gram fett: 28% av RDI, 29 gram kolhydrat: 10 % av RDI, 14 gram protein: 17 % av RDI, 90 ug folat:23% av RDI

Källa & bild: naturskyddsföreningen

Inga kommentarer: