Ingredienser - 4 portioner
Grönsaksröra
- 1 squash
- 2 stora morötter
- 100 gram mangold eller spenat
- 400 gram krossade tomater
- I gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- Rapsolja
- Salt och svartpeppar
Ostsås
- 5 dl mjölk
- 1 dl riven ost, gärna lagrad
- I msk maizena upplöst i 2 msk kallt vatten
- Salt, peppar
Gör så här
- Skala och finhacka lök och vitlök.
- Skär squash i bitar och fräs tillsammans med lök i lite rapsolja.
- Tillsätt grovriven morot och fräs ytterligare ett par minuter.
- Slå på krossade tomater, mangold och kryddor.
- Låt alltsammans koka försiktigt tills squashen mjuknat något.
Ostsås:
- Koka upp mjölk och slå på maizenaredningen, koka upp ytterligare.
- När såsen fått lagom konsistens (ganska tjock) slå i den rivna osten och smaka av med salt och peppar.
- Sätt ugnen på 175 grader, och varva grönsaksröra, lasagneplattor och ostsås i en smord ugnssäker form. Avsluta med ostsås.
- Grädda mitt i ugnen i ca 30-40 min. Servera med vitkålsallad.
Näring: 360 kcal: 16% av RDI, 2 mg järn: 13% av RDI, 21 gram fett: 28% av RDI, 29 gram kolhydrat: 10 % av RDI, 14 gram protein: 17 % av RDI, 90 ug folat:23% av RDI
Källa & bild: naturskyddsföreningen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar