lördag 14 augusti 2010

Falafel med vitlöksyoghurt och bulgur




Ingredienser - 1 port

  • 1 dl kokta kikärter
  • 1/2 gul lök
  • 1/2 tsk mald spiskummin
  • 1 krm salt
  • 1 msk hackad persilja
  • 1/2 krm sambal oelek
  • 1 tsk maizenastärkelse
  • 1 tsk olja

Sås:

  • 2 msk mager kesella
  • 2 msk mild lättyoghurt
  • 1/2 pressad vitlöksklyfta
  • salt och peppar

Servera till:

  • 1 dl kokt bulgur (eller ris för glutenfritt) blandat med 1 tunnhyvlad morot, sallad

Så här gör du

  1. Skala och hacka löken.
  2. Mixa kikärterna i en matberedare.
  3. Tillsätt och mixa lök, spiskummin, salt, persilja, sambal oelek och maizena.
  4. Forma till små ovala bullar.
  5. Stek dem på svag värme i olja i en stekpanna ca 2 min på varje sida.
  6. Blanda ingredienserna till såsen och servera till.

Energi per portion: 321 kcal

Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: