Ingredienser - 4 portioner
- 6 skivor rökt lax (ca 200 g)
- några blad röd mangold alternativt spenat
Pannkakssmet:
- 1 ägg
- 2 ½ dl röd mjölk
- 1 1/4 dl vetemjöl
- 1/4 tsk salt
- ½ msk smör + lite smör till stekning
- ½ dl färsk spenat
Fyllning:
- 1 msk färskriven pepparrot
- ½ pkt Philadelphia light (100 g)
- 1 msk lätt crème fraiche
Löjromssås:
- 2 msk löjrom + lite till servering
- ½ burk lätt crème fraiche (1 dl)
- några droppar färskpressad citronjuice
- 1 nypa salt
Tillagning
- Pannkakssmet: Vispa ägget med hälften av mjölken. Tillsätt mjöl och salt, vispa smeten slät. Smält smöret. Tillsätt resten av mjölken och smöret, häll i spenaten och mixa samman allt med en stavmixer eller i matberedare.
- Stek pannkakorna i lite smör och låt dem svalna.
- Fyllning: Skala och riv pepparroten. Blanda färskost, crème fraiche och pepparrot.
- Lägg pannkakorna två och två omlott bredvid varandra. Bre på fyllningen och fördela laxen jämnt över pannkakorna. Rulla ihop och låt stå i kyl 1 timme. Hit kan rätten förberedas.
- Löjromssås: Rör ihop löjrom och crème fraiche, smaka av med citronjuice och salt. Servera rullarna med mangold/spenat, löjromssås och en liten klick löjrom.
Näring/portion: 336 kcal, 18 g fett 24 g protein 20 g kolhydrater
Källa & bild: DN
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar