Ingredienser - 3 stora eller 6 små semlor
- 250 g lättkesella
- 1 dl (50g) havremjöl
- 0,5 dl (30 g) rismjöl**
- 0,5 dl (20g) whey complete vanilj
- 1 tsk kardemumma
- 1 tsk bakpulver
- 2 msk stevia strö
Tillagning
1. Sätt på ugnen på 175C.
2. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke med en sked.
3. Forma (med händerna) 6 små bollar och lägg dem på bakplåtspapper på en plåt.
4. Grädda i ugnen i 20-25 minuter. Ta ut och låt svalna.
Sockerfri mandelmassa:
- 0,75 dl (30g) mandelmjöl
- 1 msk stevia strö
- 1 msk valfri mjölk
- valfritt: kanel och kardemumma
1. Blanda ihop alla ingredienser med en sked tills du får en kletig massa. Låt stå och dra till sig i ca 10-15 minuter.
Keso-krämen:
- 250 g minikeso (eller lättkesella)
- 1/2 tsk ekologiskt vaniljpulver
- 1 msk stevia strö
1. Mixa allt till en slät kräm med en stavmixer.
Tillvägagångssätt, för tydlighetens skull :)
Baka bullarna.
Gör fyllningarna
Skär av "locket"
Gröp ur ett hål och fyll med mandelmassa
Lägg på kesokräm
Lägg på locket och pudra med sockerfritt florsocker (Sukrin melis)
Näringsvärde per semla (av 6 små):
152 kcal
15 g protein
12 g kolhydrater
4,5 g fett
Näringsvärde per semla (av 3 stora:
304 kcal
30 g protein
24 g kolhydrater
9 g fett
Källa & bild: Tasty Health
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar