- 2 kokta hummerstjärtar
- rivet skal och saft av 1 citron
- 2 msk olivolja
- 2 hackade vitlöksklyftor
- 5 kvistar timjan
- 1 krm salt
- 1⁄2 krm svartpeppar
- 400 g morötter
- 1 dl pressad citron
- 1 dl strösocker
- 50 g Arla® Svenskt Smör
- 1⁄2 dl Arla Köket® crème fraiche
- 1 msk Arla® Svenskt Smör
- 1 dl hummerfond
- 1 msk pressad citron
- 1⁄2 dl hackade, rostade hasselnötter
- dill
- Skala hummerstjärtarna och dela dem på längden.
- Rör ihop marinaden och lägg i hummern.
- Marinera i kyl minst 2 tim.
- Skala morötterna. Skär hälften i långa band med en potatisskalare. Koka samman citronsaft och socker, lägg i morotsbanden och kyl ner.
- Sätt ugnen på 175°.
- Rosta resten av morötterna i mitten av ugnen tills de är helt mjuka.
- Bryn smöret och mixa med rostade morötter och crème fraiche. Smaka av med salt.
- Koka samman smör och hummerfond till dressingen tills ½ dl återstår.
- Blanda med citronsaft och hasselnötter. Värm hummern försiktigt i sin marinad.
- Servera med ljummen morotskräm, morotsband och hasselnötsdressing.
- Garnera med dill.
390 kcal
Protein: 10 g
Kolhydrater: 19 g
Fett: 30 g
Källa & bild: Arla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar