tisdag 24 februari 2015

Fiskspett - 395 kcal



Ingredienser - 4 portioner
  • 600 g fiskfilé t ex torsk eller kolja 
  • 1 krm svartpeppar 
  • rivet skal av 1 st citron 
  • 6 skivor lufttorkad skinka 
  • 2 st tomater 
  • 2 st salladslökar 
  • 2 msk Arla® Smör-& rapsolja 
  • 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche parmesan&vitlök 
Tillagning
  1. Dela fisken i 12 bitar. 
  2. Strö över peppar och citronskal. Dela skinkan i halvor på längden. 
  3. Vira en skinkskiva runt varje fiskbit och trä upp dem på 4 blötlagda träspett. Dela, kärna ur och tärna tomaterna. Skiva salladslöken. 
  4. Fräs löken snabbt i smör-& rapsolja. Tillsätt crème fraiche, rör ner tomaterna och koka upp. Pensla fiskspetten med smör-& rapsolja och grilla dem ca 6 min.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör 
 395 kcal 
Protein: 33 g 
Kolhydrater: 43 g 
Fett: 10 g

Källa & bil: Arla

Inga kommentarer: