torsdag 19 februari 2015

Fisksoppa - 335 kcal



Ingredienser - 2 portioner

  • ½ strimlad fänkål
  • ½ skivad purjolök
  • ½ msk smör/olja
  • 5 dl fiskbuljong
  • 2 dl burktomater
  • 50 g pastafjärilar, ev. glutenfri
  • 150 g frysta blandade fisktärningar
  • ½ dl lätt crème fraiche
  • 1 dl frysta kräftstjärtar
  • salt, peppar och dill

Garnera med: dill
Tillagning
  1. Fräs fänkål och purjo i fettet i en kastrull. Tillsätt buljong och tomater och koka under lock ca 10 minuter. 
  2. Lägg ner pastan och låt koka 5 minuter, lägg ner fiskbitarna och låt sjuda 5 minuter till.
  3. Rör ner crème fraiche och kräftstjärtar och hetta upp utan att koka. Smaka av med kryddorna.

5:2-tips: Hoppa över pasta och crème fraiche, så blir energivärdet 215 kcal/portion.
Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: