söndag 22 februari 2015

Fröknäcke - 122 kcal


Ingredienser - ca 20 st
  • 1,5 dl solrosfrön
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl sesamfrön (skalade)
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 msk fiberhusk
  • 0,5 dl rapsolja
  • 2 dl vatten
  • flingsalt
  • rosmarin

Tillagning
  1. Sätt ugnen på 150 grader. 
  2. Blanda frön och husk i en skål. Tillsätt rapsolja, salt och fiberhusk och rör om. 
  3. Koka upp vatten och slå över fröblandningen och rör samman till en jämn smet. L
  4. ägg ett bakplåtspapper på en plåt och bred ut smeten över hela plåtens yta så tunt du kan, använd gärna en degspatel. Krydda med rosmarin och eventuellt flingsalt. 
  5. Grädda i mitten av ugnen i 40-45 minuter. 
  6. Ta ut plåten efter halva tiden och skär i önskade bitar. Stäng av ugnen när gräddningstiden passerat och låt stå i ytterligare 10 minuter i ugnen. Låt svalna och lägg i burkar.

Energi- och näringsinnehåll per styck (beräknat på 20 st)
Energi: 122 kcal
Protein: 4,4 g
Kolhydrater: 1,3 g
Fett: 10,7 g (mättat fett 1,2 g enkelomättat fett 3,8 g, fleromättat fett 5,2 g varav 1 g omega 3) 

Källa & bild: Womens health

Inga kommentarer: