Ingredienser - ca 20 st
- 1,5 dl solrosfrön
- 1 dl linfrön
- 1 dl sesamfrön (skalade)
- 1 dl pumpakärnor
- 1 msk fiberhusk
- 0,5 dl rapsolja
- 2 dl vatten
- flingsalt
- rosmarin
Tillagning
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Blanda frön och husk i en skål. Tillsätt rapsolja, salt och fiberhusk och rör om.
- Koka upp vatten och slå över fröblandningen och rör samman till en jämn smet. L
- ägg ett bakplåtspapper på en plåt och bred ut smeten över hela plåtens yta så tunt du kan, använd gärna en degspatel. Krydda med rosmarin och eventuellt flingsalt.
- Grädda i mitten av ugnen i 40-45 minuter.
- Ta ut plåten efter halva tiden och skär i önskade bitar. Stäng av ugnen när gräddningstiden passerat och låt stå i ytterligare 10 minuter i ugnen. Låt svalna och lägg i burkar.
Energi- och näringsinnehåll per styck (beräknat på 20 st)
Energi: 122 kcal
Protein: 4,4 g
Kolhydrater: 1,3 g
Fett: 10,7 g (mättat fett 1,2 g enkelomättat fett 3,8 g, fleromättat fett 5,2 g varav 1 g omega 3)
Protein: 4,4 g
Kolhydrater: 1,3 g
Fett: 10,7 g (mättat fett 1,2 g enkelomättat fett 3,8 g, fleromättat fett 5,2 g varav 1 g omega 3)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar