Spenat och fetaostpaj
Ingredienser - 6-8 port
- 1 pkt lättstuvad spenat à 375 g
- 200 g fetaost 10%
- 1 dl riven lagrad ost max 17%
- 2 ägg
- 2 dl milda mat extra 4%
- grovmalen svartpeppar
Pajdeg:
- 125 g smör
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 1 krm ättiksprit
Sallad:
Gör så här:
- Börja med att göra pajdegen och låt den vila i kylskåpet.
- Tina spenaten och tärna osten eller köp färdigtärnad.
- Vispa samman ägg och grädde. Tryck ut pajskalet i en pajform och lägg i spenaten och ostsorterna.
- Mal över svartpepparn och slå försiktigt över äggblandningen.
- Grädda i 175-200 grader i nedersta falsen i ugnen ca 35 minuter eller tills äggstanningen stelnat.
- Till detta serveras en sallad på skivade tomater och gul lök och på detta hälles en påse grekisk dressing blandad med 3 msk olja och 3 msk vatten
Energi per portion:
- ca 383 kcal/ 6 port
- ca 328 kcal/ 7 port
- ca 287 kcal/ 8 port
Källa: En lättare vecka
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar